Kezdőlap Cikkek Fajlista Csatlakozás Kapcsolat Találkozók Linkek

Pozsonyi Páros Guppi EB és Elevenszülő Halak Kiállítása
Október 11-én, szombaton került megrendezésre Pozsonyban a Guppi páros Európa Bajnokság és a kiállítás témája ezúttal az elevenszülő halak volt.
A kiállításra látogatók igazi ritkaságokat is szemügyre vehettek. Sajnos minden guppit és elevenszülőt nem sikerült lefotóznom, de egy kis ízelítőre futotta azért.


Félfekete sárga Triangel guppi pár (HS Gelb Triangel)

Pink Moskau guppi párEgy szép alulkardos hím.

Snakeskin felülkardos pár.


               
Nomorhamphus liemi liemi. Az egyik örök kedvencem. A hímeknél megfigyelhető az alsó állkapocs végén elhelyezkedő sötét lila kinövés, aminek a funkciója, hogy a vízfelszínre tolva ingerelheti kedvenc zsákmány állatait, kis rovarokat, bogarakat.

Poecilia picta Red Morph. Talán az egyik legszebb vad elevenszülő. A pictak piros színváltozata a szabad természetben is előfordul, de ezen kívül még létezik fekete, zöld és sárga színváltozat is.

A kiírás szerint ez egy Poecilia bifurca. érdekesnek találtam, hogy közvetlenül mellettük egy másik akváriumban is volt egy Poecilia bifurca. A lényeg, hogy sem ez, sem a másik nem tartozik a különösen ritka bifurca fajhoz. A képen egy vad guppi látható (Poecilia reticulata, Orange Line, El Salto, Venezuela). Ezt a populációt én is tenyésztem és egy erősebb szelekció eredménye ez a szép színezet (Orange Line).

Xiphophorus malinche. Egy igazi kuriózum! élőben egyszer sem láttam még és teljesen lenyűgözött a hátúszójának nagysága.(ami a képen sajnos nem látszik)

Xiphophorus birchmanni. Szintén nagy ritkaság. érdekessége, hogy a bécsi Heinz Birchmannról kapta a faj nevét, aki Mexikoban, Rio Talolnál fogta ki az első példányokat.1987-ben azonosították be új fajként (Lechner & Radda).
         
Xiphophorus signum. Egy újabb látványos Xipho faj.

Phalloceros caudimaculatus reticulatus avagy a foltos Caudi. A kiállításon nagyon szemléltető volt látni az alapfajt  (csak egy hosszanti fekete folt található a teste közepén) és az arany Caudit (Ph. caudimaculatus reticulatus "auratus", ami ugyan úgy néz ki, mint a foltos Caudi csak a test alapszíne az arany. Nagyon szép és érdekes faj!

Horváth Balázs Gergő

Az oldalon található tartalmak másolása, közzététele, vagy bárminemű felhasználása , a szerző(k) határozott írásos beleegyezése nélkül TILOS!

Code by Norbert Pometkó